Groep 1-2 B

Salaam Aleikum jongens en meisjes, papa’s en mama’s en iedereen die onze site bezoekt,

Op Hidaya hebben we drie kleutergroepen. In groep 1-2b werken juf Lonneke (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Angelique (donderdag en vrijdag).

In groep 1-2b leren we heel veel. We leren hoe we vriendjes van elkaar kunnen worden, wat er allemaal gebeurt in de herfst, winter, lente en zomer, over eten en drinken, dieren, uitvinden, waarom papa en mama zo belangrijk zijn en nog veel meer.
We gebruiken hiervoor verschillende lesmethodes, bijvoorbeeld Schatkist, Wereld in Getallen  en De Vreedzame School. Spelend en ontdekkend leren in een rijke leeromgeving staat centraal.

Wat doe ik dan op zo’n hele dag op school? Iedere dag gaan we op avontuur met Pompom uit de methode Schatkist. Samen bekijken we de dagplanning, het weer en de kalender. We doen allerlei activiteiten. In deze (kring)activiteiten leren we nieuwe woordjes, klanken, tellen en nog veel meer.
Ook doen we allerlei werkjes in een soort circuit. Dan zit je bijvoorbeeld de ene dag in een bouwhoek, de andere dag in de huishoek en de volgende dag in de knutselhoek. Maar je kunt ook soms zelf een spelletje of werkje kiezen uit de taal- of rekenkast. We gebruiken hierbij het digikeuzebord, zodat duidelijk is wie wat aan het doen is en wat je al gedaan hebt.
De juf leest vaak voor uit mooie prentenboeken en we hebben ook een digibord waarop we met de juf allerlei taal- en rekenspelletjes kunnen doen en waar we bij de lessen mooie platen en filmpjes kunnen bekijken.
Elke dag werken we in onze klas met een onderwijsassistent gedurende 45 minuten. Gedurende deze tijd krijgen alle leerlingen een gericht werkje aangeboden. Juf Yusra, onze onderwijsassistent, begeleidt de jongste leerlingen en de oudste kleuters worden door de juf begeleid. 

Gedurende de dag eten we samen fruit en brood. Ook mag uw kind wat te drinken meenemen, het liefst water, thee of aanmaaklimonade in een fles of beker. De kinderen mogen geen pakjes mee naar school nemen.

Op maandag en dinsdag komt juf Fatima om met ons over Allah te praten en werken. Juf Fatima leert ons verschillende soerah’s en liedjes. Ze vertelt ook prachtige verhalen over het nijlpaard Nordine.

We gaan op maandagmiddag en donderdagmiddag naar de gymzaal naast onze klas. Zorg dus dat je gymschoenen op school hebt. Deze verzamelen we in de bak naast de kapstokken. Het is fijn als de kinderen zelf hun schoenen aan en uit kunnen trekken.
Als het mooi weer is, spelen we lekker buiten met fietsen, karren en allerlei spullen voor in de zandbak.

Er wordt nog zoveel meer gedaan in onze groep 1-2b. Wil je weten wat? Dan moet je maar gauw eens komen kijken! We nodigen je sowieso een keertje uit voor gast in de klas.

Op Parro kun je al onze avonturen in een beschermde omgeving bekijken. Wil je dat ook? Zodra je op onze school gestart bent, krijg je een mail met gegevens om je aan te melden.

Het is heel goed om thuis aandacht te hebben voor de ontwikkeling van uw kind. Samen proberen we het beste uit uw kind te halen. Via de app Parro ontvangt u elk thema / blok ouderbrieven en kletskaarten met tips voor thuis. 

Hieronder wat extra tips om samen met uw kind te werken aan zijn of haar ontwikkeling:
Ga regelmatig met uw kind naar de bibliotheek. Een lidmaatschap voor kinderen is gratis. U kunt hier boeken lenen, maar ook ontwikkelingsmateriaal dat aansluit bij de werkjes die uw kind op school moet maken, bijvoorbeeld puzzels, piccolo, domino, rijmspelletjes etc. Vraag er eens naar aan de medewerker van de bibliotheek!
Bespreek met uw kind hoe de dag was: wat heb je gedaan op school? Met wie heb je gespeeld? Wat vond je het leukst? Welke dag was het vandaag? Welke dag is het dan morgen? Welke dag was het gisteren? Kies hiervoor een moment, bijvoorbeeld tijdens het avondeten aan tafel of s avonds als u uw kind naar bed brengt.
Oefen met uw kind het schrijven van de eigen naam, de kleuren, tellen (ook in sprongen van 2, terugtellen), puzzelen, kralen rijgen, kralen patronen namaken (bijvoorbeeld met strijkkralen), bouwen (met blokken of lego), prikken, (uit)knippen, netjes kleuren, tekenen
Betrek uw kind bij de dagelijkse dingen waar u mee bezig bent. Dit is heel erg leerzaam. Bijvoorbeeld: laat uw kind meekijken bij het koken (afwegen/ afmeten met de weegschaal of met een maatbeker), laat uw kind eens betalen bij het boodschappen doen en kijk wat het wisselgeld is (is elk muntje even veel waard?).
De zelfredzaamheid van uw kind is erg belangrijk. Oefen thuis ook eens : bijvoorbeeld met veters strikken, zelf de rits van je jas dicht maken, netjes naar de wc gaan, netjes eten.

Wilt u met uw kind oefenen voor school op internet?
Kijk eens op http://kids.kennisnet.nl en www.bobo.nl of informeer naar squla.
Hier vind je leuke en leerzame spelletjes die aansluiten op de ontwikkelingsmaterialen die we gebruiken in de kleuterklas. 
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl