Groep 1-2 D


Salaam Aleikum jongens en meisjes, papa’s en mama’s en iedereen die onze site bezoekt,

Op Hidaya hebben we vier kleutergroepen. In groep 1-2 D werken juf Desiree (ma-di) en juf Tessa (wo-do-vr).
In groep 1-2 D leren we heel veel. We leren hoe we vriendjes van elkaar kunnen worden, wat er allemaal gebeurt in de herfst, winter en in de lente, over eten en drinken, dieren, uitvinden, waarom papa en mama zo belangrijk zijn en nog veel meer.

Wat doe ik dan op zo’n hele dag? Wel, iedere dag gaan we op avontuur met Pompom. In deze (kring)activiteiten leren we nieuwe woordjes, klanken, tellen en nog veel meer. Ook doen we allerlei werkjes in een soort circuit. Dan zit je de ene dag in een bouwhoek, de andere dag in de huishoek en de volgende dag in de knutselhoek. Maar je kunt ook soms een spelletje of werkje kiezen uit de taal- of rekenkast. De keuze van de werkjes geven we aan op  het digikeuzebord.

Twee keer per week komt juf Fatima om met ons over Allah te praten en werken. Juf Fatima leert ons verschillende soerah’s en liedjes. Ze vertelt ook prachtige verhalen over het nijlpaard Nordine.

De juf leest vaak voor uit mooie prentenboeken en we hebben ook een soort groot televisiescherm, digibord,  waarop we met de juf allerlei taal- en rekenspelletjes kunnen doen.

En dit moet je ook weten...we gaan een aantal keer per week naar de gymzaal, daarvoor hebben we gymschoenen die we op school laten.  En als het mooi weer is, gaan we lekker buiten spelen met fietsjes, karretjes en met allerlei spulletjes voor in de zandbak.

Welnu, er wordt nog zoveel meer gedaan in onze groep 1-2 D. Wil je weten wat, dan moet je maar gauw eens komen kijken en dan misschien wel blijven, inshaAllah. 

Groetjes, juf Mahjouba en juf Tessa

Het is heel goed om thuis aandacht te hebben voor de ontwikkeling van uw kind. Samen proberen we het beste uit uw kind te halen.

Hieronder wat tips om samen met uw kind te werken aan zijn of haar ontwikkeling:
Ga regelmatig met uw kind naar de bibliotheek. Een lidmaatschap voor kinderen is gratis. U kunt hier boeken lenen, maar ook ontwikkelingsmateriaal dat aansluit bij de werkjes die uw kind op school moet maken, bijvoorbeeld puzzels, piccolo, domino, rijmspelletjes etc. Vraag er eens naar aan de medewerker van de bibliotheek!
Bespreek met uw kind hoe de dag was: wat heb je gedaan op school? Met wie heb je gespeeld? Wat vond je het leukst? Welke dag was het vandaag? Welke dag is het dan morgen? Kies hiervoor een moment, bijvoorbeeld tijdens het avondeten aan tafel of s avonds als u uw kind naar bed brengt.
Oefen met uw kind het schrijven van de eigen naam, de kleuren, tellen (ook in sprongen van 2, terugtellen), puzzelen, kralen rijgen, kralen patronen namaken (bijvoorbeeld met strijkkralen), bouwen (met blokken of lego), prikken, (uit)knippen, netjes kleuren, tekenen
Betrek uw kind bij de dagelijkse dingen waar u mee bezig bent. Dit is heel erg leerzaam. Bijvoorbeeld: laat uw kind meekijken bij het koken (afwegen/ afmeten met de weegschaal of met een maatbeker), laat uw kind eens betalen bij het boodschappen doen en kijk wat het wisselgeld is (is elk muntje even veel waard?).

Wilt u met uw kind oefenen voor school op internet?
Kijk eens op http://kids.kennisnet.nl en www.bobo.nl
Hier vind je leuke en leerzame spelletjes die aansluiten op de ontwikkelingsmaterialen die we gebruiken in de kleuterklas.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT