Groep 3
Salaam aleikum,

In groep 3 zitten dit schooljaar 27 leerlingen bij juf Marjo en juf Mahjouba. Zij komen uit de kleutergroepen van juf Annemarieke en juf Lonneke & juf Angelina, ook komen er twee kinderen van een andere school.
Juf Marjo werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, juf Mahjouba is er op donderdag. Op maandag is er een pabo-stagiaire, juf Aasia.

Insha Allah wordt het een leuk schooljaar waarin iedereen een leuke tijd heeft en er veel geleerd wordt!

Voor contact tussen ouders en school wordt veel gebruik gemaakt van de mail, zorg ervoor dat de leerkracht dus uw goede e-mail adres heeft. De juf is bereikbaar via m.vanboeijen@simonscholen.nl of m.karrouch@simonscholen.nl.

Sinds vorig schooljaar hebben we in groep 3 voor lezen de allernieuwste methode van Veilig Leren Lezen; de Kim-versie. Voor rekenen gebruiken we de methode de Wereld in Getallen.
Leren lezen, rekenen en schrijven via de methodes zijn belangrijk, maar daarnaast wordt er ook nog veel spelend geleerd in bijvoorbeeld de bouwhoek en de schrijfhoek. 

Het huiswerk dat op vrijdag wordt meegegeven bestaat vooral uit het lezen van woordjes en soms ook uit werk dat niet afgemaakt is in de klas. Op maandag mag het huiswerk weer mee terug naar school. Voor leren lezen geldt: door veel te lezen wordt het makkelijker!! Iedere dag een kwartiertje thuis lezen levert veel op. Het is dus echt belangrijk om het huiswerk altijd te maken. Ook kan er digitaal geoefend worden met rekenen en taal. De inloggegevens ontvangt u aan het begin van het schooljaar.

Probeer thuis altijd aan te sluiten bij wat op school geleerd is en niet vast vooruit werken. Voor kinderen zijn de lessen dan niet meer zo leuk.

In groep 3 moet je vaak Stil zijn, Armen over elkaar doen, Rechtop zitten en Kijken naar de juf. Dit noemen we SARK. Een heel belangrijke regel, wanneer kinderen zo zitten kunnen ze beter opletten en leren ze dus meer. We doen natuurlijk ook veel spelletjes tussendoor waarbij de kinderen veel mogen bewegen en praten.


Voor het derde schooljaar werken we op Hidaya met de methode Vreedzame School, kinderen leren met deze methode hoe ze op een leuke manier met elkaar kunnen omgaan en wat ze moeten doen wanneer er toch iets niet goed gaat. We oefenen dit met rode, gele en blauwe petjes en natuurlijk met aap en tijger!

                                         Narcis-Queridoschool, Amsterdam - De vreedzame school
We gaan ook twee keer per week naar de gym, op woensdag en donderdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind gymkleding en gymschoenen bij zich heeft? Ook graag makkelijke schoenen wanneer kinderen nog niet zelf de veters kunnen strikken. (De juf kan namelijk niet voor 27 kinderen veters strikken en dan nog tijd overhouden voor de gymles!!)

In groep 3 is er geen speelgoed-dag meer! De kinderen mogen in de klas niet met meegenomen speelgoed spelen. Wanneer ze dat toch doen tijdens de les wordt het speelgoed de hele dag bewaard in het bureau van de juf. Laat het speelgoed dus liever thuis!

U mag uw kind in groep 3 nog tot in de klas brengen. De juf heeft echter geen tijd om een praatje te maken, zij is er op dat moment voor de kinderen. Na school of via de mail kunt u altijd een afspraak maken.
foto van Nazia Ramdjan.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl