Groep 5

Salaam aleikom,
Het nieuwe schooljaar is begonnen. Hopelijk heeft u een fijne start gehad. In groep 5 hebben we El Hamdoelilah een mooie start kunnen maken. 
Het offerfeest vieren op school was een erg mooi en gezellig! De kinderen hebben een cupcake kunnen versieren en natuurlijk met meester Ibrahim op de trommel (Deff) mogen oefenen. Masha Allah, de kinderen konden dat al heel goed! Ook de sportdag was een groot succes!

Dit jaar gaan we in groep 5 extra werken aan een goede werkhouding. We hebben samen afspraken gemaakt over rust in de klas. Deze afspraken hebben een mooi plekje gekregen in het lokaal. De groep wordt bij veel vakken verdeeld in niveaugroepen en elke niveaugroep krijgt instructies die zij nodig heeft. De ene niveaugroep krijgt meer instructie en werkt met meer hulpmateriaal dan de andere. Elk kind krijgt zo aangeboden wat hij/zij nodig heeft om zo goed mogelijk te presteren.

Nog enkele belangrijke afspraken in de groep:

- De leerlingen moeten uiterlijk 8.30 uur in het lokaal zijn.

- In de ochtendpauze moeten alle kinderen fruit eten en zij mogen iets drinken.

- Alle leerlingen moeten hun drinken in een beker, bidon of flesje meenemen. Wilt u steeds goed controleren of de beker/bidon/fles goed dicht is?

- De leerlingen krijgen vanaf deze week weer elke week huiswerk. Dit krijgen ze op donderdag mee. Dit moet uiterlijk de volgende donderdag weer ingeleverd worden. De kinderen nemen elke week een eigen huiswerkmap/klapper mee zodat het huiswerk er netjes en schoon blijft.

- Ook krijgen ze regelmatig huiswerk van juf Latifa. Daarnaast krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om elke week twee lessen Nieuwsbegrip te maken via internet. Veel kinderen hebben daarbij hulp van de ouders of van een oudere broer of zus nodig. Maak steeds samen een planning. Op maandag t/m vrijdag kunnen de leerlingen ook Dagelijks Rekenen maken.

- Thuis lezen en regelmatig op televisie naar Het Klokhuis en het Jeugdjournaal kijken is voor alle kinderen goed. Ook leerspelletjes (op de computer) zijn leuk.

- Elke woensdag en donderdag heeft groep 5 samen met groep 6 (jongens en meisjes apart) gymles van meester Machiel. Gymkleding en -schoenen moeten op woensdag mee naar school genomen worden en op donderdag moet de gymtas weer mee naar huis.

Vraag elke dag aan uw kind hoe de schooldag was en probeert u zich daarbij vooral op de positieve dingen te richten. Heeft uw kind die dag iets nieuws geleerd? Wat was het leukste die dag? Is er iets grappigs gebeurd? Heeft uw kind fijn gespeeld in de pauzes?

Wij wensen iedereen een positief schooljaar en we hopen u allemaal te ontmoeten.

Met vriendelijke groet, Fatima Hessani en Mart van Dorst
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl