Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6! Wij krijgen les van meester Melle (maa-din-don-vrij) en juf Shahnaaz (woe).

De Vreedzame School

Elke maandag staat er een les van De Vreedzame School op het rooster. 

In blok 1 is het thema 'Dit zijn wij!'. We maken afspraken met elkaar over hoe we ervoor kunnen zorgen dat het voor iedereen leuk is in groep 6 en dat iedereen zich prettig en veilig voelt. Ook hebben we de taken verdeeld.  

In blok 2 is het thema 'We lossen conflicten zelf op'. We leren het verschil tussen een conflict en een ruzie, we leren hoe we op verschillende manieren kunnen reageren bij een conflict en hoe we kunnen proberen tot een win-win-oplossing te komen. Tot slot leren we hoe we met behulp van een stappenplan zelf een conflict kunnen oplossen, zonder de hulp van een volwassene.

Het thema van blok 3 is 'We hebben oor voor elkaar'. We leren dat het belangrijk is om niet alleen tégen elkaar te praten, maar ook mèt elkaar. Ook hebben we het over misverstanden en vooroordelen.

Het thema van blok 4 is 'We hebben hart voor elkaar'. We leren gevoelens herkennen en we leren rekening te houden met elkaars gevoelens. Ook proberen we elkaar te helpen als iemand zich niet zo fijn voelt.

Het thema van blok 5 is 'We dragen allemaal ons steentje bij'. We leren dat we onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen voor bepaalde taken en we leren dat je je verantwoordelijk kan voelen voor iemand anders of voor de hele groep.

Mededelingen

  • Neem elke dag fruit of groente mee voor de kleine pauze. Probeer ook gezond te lunchen.
  • In de pauzes drinken we water, water met een beetje aanmaaklimonade of thee.
  • Op dinsdag en donderdag heb je je gymspullen nodig.
  • Denk op maandag aan je Koranspullen en op dinsdag aan je godsdienstspullen.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl