Gezonde school

‘’O gelovigen, eet van de goede dingen waarmee Wij jullie hebben voorzien en wees dankbaar aan Allaah als jullie werkelijk alleen Hem aanbidden.’’ (Koran: 2:172)

Hidaya wil graag een gezonde school zijn en blijven. Hier hoort gezonde voeding uiteraard bij. In de ochtendpauze eten de leerlingen een stuk fruit of groente. Een deel van het jaar is er schoolfruit aanwezig op school. In de middagpauzes wordt er verwacht dat leerlingen (rogge)brood, knäckebröd of een salade eten. Hierbij wordt er kraanwater, thee zonder suiker of (karne)melk gedronken. Als een leerling iets te vieren heeft en iets wil trakteren in de klas dan zien we graag een gezonde traktatie.

Om gezonde voeding te stimuleren kunnen de leerlingen ‘broodtrommelkaartjes’ voor een gezonde lunch en het certificaat ‘gezonde traktatie’ voor gezonde traktaties verdienen.

Gedurende het schooljaar krijgen de kinderen alle lessen uit de lesmethode 'Lekker Fit'. Zo leren de kinderen op een leuke manier wat een gezonde leefstijl inhoudt en waarom dit belangrijk is.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl